Scrisoare din Franta - Oana Racheleanu - Blog

Scrisoare din Franta


 

Dupa nici nu mai stiu cati ani, aseara am primit o scrisoare. Cu numele meu frumos iscalit pe o parte, si pe cealalta, al expeditorului. E atat de emotionant sa tii in mana o foaie cu suflet. Cuvinte frumos asezate, pline de dor si de lacrimi. Litere albastre care te fac sa stai cu sufletul la gura. Nici nu mai tin minte de cand n-am mai scris o scrisoare. E pacat ca am renuntat la acest gest care tine unite prieteniile, iubirile si toate relatiile frumoase. Am inlocuit cu usurinta cutia pentru scrisori cu inboxul, stiloul cu tastatura si pozele cu web cam-ul. Promit ca am sa scriu cat de curand o scrisoare. Am s-o fac pentru sufletul meu. Si va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel. Pentru sufletele voastre, nu pentru al meu.

Scrisoarea e de la o prietena din Franta cu care am colaborat mult timp. Am fost eu acolo, a venit ea in Romania. La un moment dat nu ne-am mai scris. N-am reusit sa aflu mailul ei si ajunsesem in situatia in care uiti un prieten din neglijenta. Abia aseara, cand am deschis scrisoarea, mi-am dat seama cat de rau mi-a parut ca ne pierduseram.

Bine ai revenit in viata mea, Andreea!

3 Comments
  • Andreea
    noiembrie 20, 2009

    Si eu bine te-am regasit…ma bucur mullt si eu, si chiar de aici, de la 3000 de km m-am gindit la tine si mi-am spus oare de ce am facut greseala asta sa nu-ti mai scriu.

    Am scos vechile scrisorii si m-a apucat o melancolie si un dor de tine si de „Romania” si pentru asta,am luat o foaie de hirtie care cu timplul a devenit o scrisoare si ma bucur mult de tot ca te-am regasit din nou…
    Chiar daca in viata nu stii niciodata ce se poate intimpla maine,prietenia este un lucru care trebuie tinuta in suflet.
    Si pentru ca o scrisoare este cea mai frumoasa amintire, o sa-ti mai scriu in continuare…

    Cu mult drag si dor!!!! Andreea

  • elusa
    noiembrie 20, 2009

    Te pup si eu Andreea!!! Elena

  • radar
    noiembrie 20, 2009

    Chiar vorbeam zilele astea cu un coleg de la munca despre faptul ca in epoca asta actiunea de a scrie o scrisoare si a o primi prin intermediul postei creeaza o emotie infinit mai mare decat pe vremea cand nu existau internetul si telefonia. O s-o fac si eu cat de curand. Am simtit oarecum sentimentul asta cand am gasit felicitarile primite cu diverse ocazii. E o emotie foarte misto. Ma bucur ca ai simtit-o si tu acum, din nou :*