Viata dupa regim - Oana Racheleanu - Blog

Viata dupa regim


 

Probabil nu ar trebui sa scriu despre asta. Dar pe principiul „e blogul meu si scriu ce vreau”, am s-o fac totusi.

Acum 2 luni si jumatate am fost diagnosticata cu 2 ulcere si helicobacter pylori. Adica destul de grav. Initial am fost socata. Frica de moarte m-a tintuit in pat o zi dar apoi am realizat ca nu e o tactica prea buna. Ma gandeam la Kylie Minogue care are aceeasi inaltime ca si mine si care a invins o boala mult mai grava. Kylie Minogue, dorinta de a trai din plin, Dumnezeu, un tratament bun, regim strict strict, prietenii care m-au incurajat, si nu in ultimul rand, ambitia mea, m-au vindecat intr-o luna. A fost uimitor si pentru doctorul care mi-a bagat minunea aia de endoscop pentru a doua oara in stomac. A mai urmat o luna de tratament usor si regim, dar doar pentru intretinere.

Vineri a fost prima zi dupa doua luni in care am putut manca ce am avut chef. Am incercat sa nu fac exces. Nu stiu cat mi-a reusit 😀 Planul cu ce vreau sa mananc si sa beau in marea zi de vineri era facut cu vreo luna inainte: mancare chinezeasca, prajituri si vin. Ei bine, a intervenit si o narghilea. Normal ca nu am refuzat.

Acum sunt ca un copil caruia i s-a tot spus „Nu” si acum se trezeste ca nu mai e supravegheat de nimeni. Poate sa faca orice! Parca totul are un gust nou. Inainte sa mananc ceva, inca ma mai gandesc: „oare asta e pe lista cu ‘nu ai voie’?”

Maine ma duc la ultimul control si sper ca nenea cel simpatic in halat alb sa-mi spuna: „Fetito, de acum te poti bucura de toate gusturile pe care le are viata!” Fie vorba intre noi, vreo doua luni viata mea a fost cam insipida.

Sper ca nu aveti probleme de genul. Dar daca Doamne fereste ati calcat pe urmele mele, cautati-ma si am sa va dau adresa celui mai bun doctor din Bucuresti (din punctul meu de vedere), am sa va invat cum sa reduceti stresul (de-aia m-am imbolnavit eu) si am sa va povestesc regimul pe care l-am urmat (un fel de 2 in 1: vindeci ulcerul si pierzi din greutate – eu nu tineam neaparat sa am parte si de asa ceva).

Acestea fiind zise, sa ne dea Dumnezeu sanatate! Si net, dupa cum spunea un intelept contemporan. Ca de-aia am stat eu departe weekendul asta de voi. Pentru ca netul a disparut din casa mea, probabil cu cel al vecinului.

7 Comments
  • radar
    noiembrie 16, 2009

    Bine ai revenit, avem nevoie de tine in deplinatatea fortelor :*

  • cristinica:)
    noiembrie 16, 2009

    Pfiu! Am scapat! Am citit cu emotie crezand k o sa spui la toata lumea k ti am stricat seara, planuita de atata vreme, cu grija mea exagerata sa nu intreci masura. Bine ca nu ai scris pe blog asta!

  • deargreen
    noiembrie 17, 2009

    Lasa ca ai scris tu acum, constiinta scai ce-mi esti! 😀

  • Rusu Catalina
    noiembrie 17, 2009

    Eram sigura ca esti o invingatoare si de data aceasta. Important e ca acum esti sanatoasa si cred ca ai invatat ceva din asta , cu siguranta. Fiecare astfel de obstacol in viata noastra, ne deschide ochii mai bine.Poate ca acum vei fi mai atenta sa nu te stresezi, sau vei fi precauta cand vine vorba de mancare.
    Totul va fi bine. Zambeste, maine e o noua zi!

  • mekone
    noiembrie 17, 2009

    Auzi, da de că să nu scrii despre, ce , crezi că n-am avut și noi acolo o gastrită măcar, tot pe stres? Pe mine m-ar interesa regimul, am pe cineva în familie care se chinuie …

  • deargreen
    noiembrie 18, 2009

    Eu am urmat sfatul doctorului, plus ce am gasit pe net. In primul rand, trei mese pe zi, la ore fixe. Ca alimentatie, eu cred ca m-am vindecat cu lapte si iaurt. Am eliminat prajelile, painea, bauturile acidulate si cele cu coloranti (pe scurt am baut doar apa plata si lapte), fructele, legumele, ciocolata, cafeaua, sucul de rosii. Probabil te intrebi cu ce am trait. Cu piureuri, supe, gratar, paste, pesmet (paine prajita), iaurt si lapte, biscuiti si crochete (trebuie tot timpul sa rontaie ceva), un bananier intreg (banana e singurul fruct care nu fermenteaza – trebuie sa fie foooarte bine coapta), tocanite cu carne. Am slabit binisor, fapt care pe ai mei i-a speriat, dar m-am vindecat uluitor de repede. Si somnul e foarte important. Trebuie sa se odihneasca bine (8 ore pe noapte). Dar, dupa cum mi-a zis si mie doctorul, fiecare isi face regimul in functie de organismul sau. Sfatul meu e sa elimine din alimentatie ceea ce il deranjeaza. Daca nu te-am lamurit, mai da-mi un semn si te caut eu pe mail. Multa sanatate!

  • mekone
    noiembrie 18, 2009

    Mersi frumos, tratamentul e tratament și aveam și ceva idee despre regim, dar, când aud că cineva a urmat unul anume și a funcționat, sunt doritoare să știu și eu ce și cum!