A-nceput vacanta maree! - Oana Racheleanu - Blog

A-nceput vacanta maree!


 

Astazi a fost prima zi de vacanta. Sper sa nu fie una prea lunga, dar ma simt ca atunci cand terminam inca un an de scoala.

Miercuri mi-am strans toate jucariile de la fostul loc de munca. E uimitor cate chestii poate sa stranga la birou, o Oană, in doi ani de zile. De la carti, autografe (de la Bogdan – El Negro), biletele de amor colegialicesc, fotoliu pentru telefonul mobil, pana la farfurii si cani.

Au fost momente grele, in care se auzea doar oftatul meu in tot biroul, momente lipicioase in care ma trezeam cu cate o colega in brate si o singura clipa de „Hai, trebuie sa o facem si pe asta. Sa ne caram de aici”. Cand am trimis mail de adio colaboratorilor mei, unii au fost asa draguti incat mi-au raspuns si m-au incurajat, cu tristete in litere, caci de acum adresa mea cu @edipresse.ro la urma nu va mai exista.

In orice caz, precum dependentii de droguri si de alte lucruri mai mult sau mai putin nocive, nu voi renunta de-odata la colegii mei. Maine le fac din nou o vizita. Mi-ar placea sa spun ca o sa apar in birourile lor de fiecare data cand le va fi dor de mine, dar asta ar inseamna sa fiu acolo de luni pana vineri, de la 10 la 6. Eh, stati linistiti. Nu sunt increzuta. Asta e adevarul. Doar eu „eram raza lor de soare”, eu fluieram si topaiam, saream in sus cand primeam ok-ul pentru un articol important si plangeam de foame cum trecea de ora 1.

In rest… in vacanta e bine. Nu, n-am dormit pana la 12 ca ceasul meu biologic trebuie setat dupa programul de vacanta. Nu, n-am lenevit. Da, m-am intalnit cu oameni dragi. Da, am gatit pizza cu felii de paine inmuiate in lapte, cum facea mama in copilarie, si clatite.

Bucurati-va de job, somaj sau vacanta mare, fiecare dupa puteri!

3 Comments
  • raddarzone
    iulie 1, 2010

    Io tocmai am scris ceva mai trist despre perioada asta…din pacate, la mine a trecut partea amuzanta a somajului…cam de vreo luna. Asa ca, vedea-m-as la munca din nou ca m-am distrat destul.

  • deargreen
    iulie 1, 2010

    Pe mine lasa-ma sa ma mai bucur vreo 2 saptamani de vacanta mare, iar pe tine… vedea-te-as la munca din nou!

  • pysy
    iulie 5, 2010

    Buna Ona , sper ca ma recunosti dupa”nume” .
    Ce pot sa spun decat ca te inteleg , inteleg cum e sa iti stramgi jucariile si sa pleci acasa ….sa nu stiii unde le vei aseza in urmatoarea perioada.
    Nu stiu daca ai citit mailul de la mine , am ramas impresionata , fara cuvinte cand am citit „azi e ultima mea zi la avantaje”
    Eu iti doresc o vacanta cat mai scurta in care sa te bucuri de fiecare clipa.Sper din tot sufletul sa iti gasesti un job unde sa iti faci prieteni.
    Fii optimista si crede ca Domane doamne te va ajuta.

    Ingerii exista, numai ca uneori ei nu au aripi si ii numim
    prieteni; tu esti unul din ei.